Cluj-Napoca
4 luni

ȘCOALA DE 4 LUNI

ALPINISM ȘI SUPRAVIEȚUIRE

Flo Adventure School

Programul Școala de 4 luni - Alpinism și Supraviețuire este cel mai complex program organizat de Flo Adventure, cu peste 28 de ani de experiență în tehnici de alpinism și supraviețuire.

Durata extinsă a cursului oferă participanților oportunitatea de a se angaja într-un studiu detaliat al tehnicilor de alpinism, abordând aspecte precum cățărarea pe teren variat, gestionarea siguranței și echipamentului, precum și explorarea diverselor tipuri de terenuri montane. În paralel, cursul se concentrează pe dobândirea abilităților esențiale de supraviețuire, cum ar fi construirea adăposturilor, identificarea resurselor alimentare și adaptarea la condiții neașteptate.

PERIOADA DE ȘCOLARIZARE

SERIA 1

Aprilie-Noiembrie

10 Aprilie 2024

(Iulie - Octombrie este perioada de vacanță

cursul continuând din Octombrie până în Noiembrie)

ÎNSCRIE-TE

SERIA 2

Noiembrie-Aprilie

8 Noiembrie 2023

(jumătate din Decembrie și jumătate

din Ianuarie va fi vacanță de iarnă)

LOCURI OCUPATE!

SERIA 1

Aprilie - Noiembrie

10 Aprilie 2024

(Iulie - Octombrie este perioada de vacanță

cursul continuând din Octombrie până în Noiembrie)

ÎNSCRIE-TE

SERIA 2

Noiembrie - Aprilie

8 Noiembrie 2023

(jumătate din Decembrie și jumătate

din Ianuarie va fi vacanță de iarnă)

LOCURI OCUPATE!

Flo Adventure oferă cele mai variate și complexe cursuri de alpinism și supraviețuire din România.

Cu o abordare unică și o experiență vastă, cursurile noastre au câștigat inimile celor dornici să învețe corect tehnica de alpinism și să dobândească cunoștințe solide despre supraviețuire.

Indiferent dacă sunteți un novice care își pune prima data picioarele pe crestele muntelui sau un alpinist cu experiență, curriculum-ul nostru variat și bine structurat se adaptează la nevoile fiecărui nivel de cunoaștere. Aici găsiți o comunitate dedicată, unde pasionații de aventură și natură își găsesc locul.

Dincolo de tehnicile și cunoștințele dobândite, cursurile noastre încurajează spiritul de echipă, perseverența și încrederea în sine. Cu fiecare pas către vârful muntelui și cu fiecare provocare depășită, veți simți cum învățați să vă depășiți limitele și să creșteți atât ca alpiniști, cât și ca indivizi.

Cursurile acestei școli sunt preferate de către cei dornici să învețe corect tehnica de alpinism și supraviețuire. Sunt cursuri care se adresează atât începătorilor, cât și celor mai avansați.

Este cursul preferat de către participanți pentru că se acumulează un număr impresionant de cunoștințe despre supraviețuire și alpinism.

Fiind un curs care se ține pe o perioada mai lungă se formează și prietenii trainice între cursanți.

CONȚINUTUL CURSULUI
istoria alpinismului
tehnica de escalada
tehnica folosită în alpinismul de vara și iarnă (începând de la echipament, cum se face rucsacul sau noduri, pînă la cum se folosesc pioleții în cățărarea pe gheață sau cum se salvează un rănit dintr-o crevasă)
zonele alpine din România și în afara granițelor țării noastre
gradele de dificultate în alpinism
tehnica de supraviețuire (hrană, procurarea apei, refugii, semnalizare pe munte, orientare, aprinderea unui foc, meteo, etc...)
prim ajutor (hipotermie, degerături, fracturi, hemoragii, resuscitare, edem pulmonar, etc...)
avalanșe (cum să citești zăpada, căutare cu DVA și cu sonde de avalanșă etc.)
cum îți pregătești o expediție în junglă sau o ascensiune pe un vârf înalt, etc...

Sunt 2 module, unul teoretic care se desfășoară o dată pe săptămâna, miercuri de la ora 18:00 și unul practic, care constă în ieșiri la final de săptămâna, de 2 ori pe lună.

La finalul cursului, cei înscriși vor susține un examen teoretic și o proba practică pentru obținerea diplomei care atestă cunoștințele acumulate în acest domeniu.

Cursurile de alpinism cât și cele de supraviețuire pun accentul pe pregătirea mentală a cursantului prin multă practică.

Pe durata desfășurării cursului, se organizează si proiecții video pe teme specifice. În perioada vacanței, atât participanții la curs cât și cei care l-au finalizat și sunt interesați, au posibilitatea să se alăture celorlalte expeditii în Alpi, Caucaz, Atlas sau Himalaya, alături de echipa noastra.

PREȚUL PACHETULUI:
350 ron/lună
Plata se va face lunar.
Înscrie-te până în 10 aprilie 2024

PACHETUL CONȚINE:
Instructorul
Echipament pentru alpinism și supraviețuire
50% reducere la sala de escaladă FreeWall din Cluj
reduceri la alte cursuri/programe organizate de Flo Adventure

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Cum dorești să fii contactat pentru confirmarea înscrierii?

SPONSORI

ABONEAZA-TE

Primeste ultimele notificari legate de cursurile noastre.